Geschiedenis

In April 1980 is mijn familie bestaande uit Wim(vader), Ina(Moeder), Egbert(broer), Michiel(broer) en ik verhuist naar de Wijdewormer.
Op het oude adres hadden wij fokmerrie’s en een paar pony’s en maar 1 ½ ha grond. (Veengrond)
Omdat wij met de fokkerij wildenuitbreiden, is gekozen voor het nieuwe adres in de Wijdewormer.
Dat bestond toen uit 12 hectare goed weiland.
De eerste buitenbak was al gauw een feit en een tweede buitenbak volgde een paar jaar later.
Egbert en ik waren inmiddels fanatiek aan het ponyrijden en al gauw werd voor mij mijn eerste dressuurpaard aangeschaft. Ook is in die tijd Dakota als veulen aangekocht met het oog op de toekomst.
Onze wens was een overdekte hal, maar daar wilde de gemeente niets van weten. Omdat wij ons helemaal op de paardensport wilde toeleggen, hebben mijn ouders uiteindelijk een manege gekocht.
Deze manege hebben wij 3 ½ jaar succesvol gerund en daarna goed verkocht. Egbert en ik zijn toen in de Wijdewormer verder gegaan met rijden en africhten. Toen wij wederom een aanvraag hadden gedaan voor een rijhal van 30 x 70 heeft de gemeente wel goedkeuring gegeven. De eerste paal werd in 1994 geslagen. Ik kreeg het steeds drukker met het africhten van jonge paarden. Die werden dan ook bij ons gestald. Zelf hadden wij ook met het oog op de toekomst, veel hengstveulens aangeschaft voor de opfok. Al gauw werd het te klein en in 1997 is hal 2 er bijgekomen, die was iets kleiner 30 x 45. Daar konden wij onze eigen fokproducten in kwijt. In 2006 heb ik het bedrijf overgenomen van mijn ouders. Het land werd opnieuw in vakken gedeeld en er werd een ruiterpad buiten om het land heen gemaakt. De buitenbaan is toen op 20 x 60 gemaakt.
Daarna is hal 3 nog gerealiseerd. Die bestaat uit 2 longeerbanen/paddocks en een aantal stallen voor onze eigen paarden. Toen de indeling van de buiten faciliteiten opnieuw werden veranderd zijn alle bodems aangepast naar Eb en Vloed. Eind september 2016 is er een overdekte stap/trainingsmolen geplaatst hier kan men binnenin ook longeren. Tevens hebben wij in 2017 3 nieuwe buiten paddocks gerealiseerd met ook hierin een Eb en Vloed bodem.

Enkele paarden uit die tijd:

Kees (1ste pony)
Golden Beauty (zz pony’s)
Redly (1ste paard)
Dakota (1ste Grand Prix paard)
Griffier (2de Grand Prix paard)
Cibufa (3de Grand Prix paard)
Sander (zeer succesvol LT paard)
Moedwill (4de Grand Prix paard)